iEARN Learning Circles

l

14. marca, 2024

Letošnji osmošolci iz 5. skupine so se pri angleščini vključili v mednarodni projekt iEARN Learning Circles z naslovom Hello World.

Gre za projekt oz. učni krog, ki traja od 5 do 6 tednov. Naša šola je v preteklosti že sodelovala v učnih krogih, a je bil nabor sodelujočih držav v letošnjem projektu res izjemen. Poleg Slovenije so v projektu sodelovale šole iz Španije, Moldavije, Gruzije, Ameriških deviških otokov, Tajvana, dve šoli iz Maroka in dve šoli iz Indonezije.

V vsakem tednu udeležence čaka nova naloga. V prvem tednu smo se na spletni strani projekta predstavili učitelji, učenci pa so predstavili svojo šolo, državo in svoj kraj. V drugem tednu so se na varovanem forumu za učence predstavili učenci. V tretjem tednu je morala vsaka šola ostalim sodelujočim zastaviti dve raziskovalni vprašanji na temo naše bližnje okolice. Ker se je na forumu razvila prava debata in so vedoželjni učenci zastavljali tudi svoja vprašanja, se je četrti teden raztegnil, saj smo morali v dveh tednih pripraviti predstavitve na zastavljena vprašanja vseh sodelujočih šol. Učenci pa so si dopisovali tudi na forumu. Zadnji teden je bil namenjen zaključku projekta in učenci so se poslovili od svojih novih prijateljev. Naši učenci so bili s strani projektnih partnerjev zelo pohvaljeni, saj so zelo lepo predstavili OŠ Naklo, svoj domači kraj in Slovenijo. Učenci so se ob tej priliki tudi zahvalili za izjemno priložnost, da so lahko sodelovali z vrstniki s celega sveta in izrazili željo, da bi se naslednje leto zopet vključili v tak projekt, saj so pridobili nove izkušnje in spoznali različna mesta in kulture.

mentorica

mag. Vera Stoilov Spasova

Zadnja obvestila:

Od kviza do plakata

Od kviza do plakata

Za nami je že sedma delavnica za krepitev digitalnih kompetenc. Do sedaj smo se naučili veliko o...

Dostopnost