Rezultati šolskega tekmovanja iz znanja angleščine za 7. razred

l

28. februarja, 2024

Sedmošolci so se tudi letos preizkusili na tekmovanju iz znanja angleščine, ki je drugačno od ostalih tekmovanj, saj morajo v dvojicah ali manjših skupinah napisati scenarij in posneti film na določeno temo. Letos je bila tema United we stand, divided we fall. Tekmovalci so morali razmisliti o solidarnosti, sodelovanju, vzajemni pomoči in življenju v skupnosti. Izdelki tekmovalcev prikazujejo pomen medsebojnega sodelovanja in prednosti le-tega ter težave, s katerimi se soočamo, ko delujemo nepovezano.

Na šolskem tekmovanju so sodelovale 4 skupine, ki so pripravile res odlične filme. Uvrstitev na državno tekmovanje je uspela trem skupinam, in sicer se na državno tekmovanje uvrsti iz vsakega 7. razreda ena skupina. 7. a bodo zastopale Alma Tirović, Živa Starič, Eva Jeglič, Eva Jeraj in Neja Knavs. V 7. b so film posneli Asija Čekić, Ajna Čekić, Liu Voga, Ivana Kosec in Anže Hvasti. Skupino iz 7. c pa sestavljajo Tilen Jelar, Tilen Šparovec in Anže Rebolj.

Vsem tekmovalcem na šolskem tekmovanju se mentorici zahvaljujeva za dobre izdelke, uvrščenim na državno tekmovanje pa želiva veliko uspeha in čim boljšo uvrstitev.

mentorici Katja Marenk in mag. Vera Stoilov Spasova

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost