FS Podkuca

l

29. decembra, 2023

Folklorna skupina Podkuca, KD Dobrava Naklo in OŠ Naklo, je po poletnih počitnicah v septembru ponovno začela z vajami. V letošnjem šolskem letu se bo najstarejša otroška skupina, ki se je v prejšnjih letih odlično predstavljala na otroških srečanjih, pričela spogledovati z bolj odraslimi skupinami, saj so postali mladinci in jih lahko štejemo med članske in odrasle sekcije. Mladinska skupina pa ni edina sprememba pri FS Podkuci. Letos je po nekaj letnem premoru ponovno začela delovati mlajša skupina, ki jo sestavljajo učenci od 5. do 8. razreda. Nekaj članov se je s folklorno dejavnostjo srečalo prvič, spet drugi so ponovno začeli. Kljub temu, da je skupina še precej sveža, se bodo v letošnjem letu že predstavili z novo koreografijo gorenjskih plesov.

Tudi med najmlajšimi smo letos na novo vpisali veliko novih folklornikov. Učenci prve triade obiskujejo dejavnost Ljudsko je kul v okviru razširjenega programa, starejši pa kot interesno dejavnost Folklora (1, 2 ali 3 – glede na starostno skupino). Leros smo ponovno ponudili folklorne delavnice. Izvedli smo tri in sicer: Krompirjeve počitnice, Miklavževe dobrote ter Adventni čas in Štefanovo.

Potrebno pa je poudariti, da je folklorna skupina in njeni člani, aktivna tudi z nastopi. Med večjimi nastopi lahko izpostavimo nastope v lokalni skupnosti in v Tržiču. Nazadnje na koncertu Komar pa muha plešeta, kjer so bili povabljeni kot gostje tamkajšnje folklorne skupine KD FS Karavanke. Kot gostje so se v enem večeru predstavile kar tri različne sekcije FS Podkuca. Mladinska skupina je predstavila plesno koreografijo ˝Divja baba˝, prav tako pa so se predstavili Mladi godci ljudskih viž, s svojim venčkom gorenjskih viž in Naklanske ropotule, z odličnim ljudskim petjem.

Zapisala: Tadej Teran in mag. Špela Eržen, fotografije: Polona Meglič

Zadnja obvestila:

Od kviza do plakata

Od kviza do plakata

Za nami je že sedma delavnica za krepitev digitalnih kompetenc. Do sedaj smo se naučili veliko o...

Dostopnost