Kulturni dan – Čarovnik iz Oza

l

20. novembra, 2023

Učenci 4. in 5. razreda smo imeli prejšnji teden kulturni dan. Svoje spomine na ta dan sta opisali dve učenki 5. razreda.

V ponedeljek, 13. 11., smo se odpravili v Lutkovno gledališče Ljubljana. Na šolskem hodniku smo se zbrali malo pred osmo. Učiteljica nam je razdelila malico in povedala, kako se moramo obnašati v gledališču. Ob osmih smo odšli na avtobus. Na avtobusu se se z nami peljali tudi učenci 4. razreda. Pogovarjala sem se s prijatelji, da mi je čas hitreje minil. Po prihodu v gledališče, smo najprej imeli malico, nato pa so nas hostese odpeljale do dvorane, v kateri smo si ogledali predstavo Čarovnik iz Oza. Ko se je predstava začela, se je na odru prikazala igralka, ki je igrala deklico Dorotejo. Med predstavo so se na oder pridružili tudi drugi igralci, ki so igrali pravljične junake. Po predstavi smo naredili velik aplavz in odšli iz dvorane. Med potjo nazaj v šolo, smo se pogovarjali, kaj nam je bilo všeč v predstavi. V šoli smo se nato pogovarjali o pisatelju, ki je napisal Čarovnik iz Oza. Naredili smo tudi risbo o glavni junakinji Doroteji.

Mana, 5. b

V ponedeljek, 13. 11., smo imeli 4. in 5. razredi kulturni dan. Obiskali smo Lutkovno gledališče Ljubljana, kjer smo si ogledali gledališko predstavo Čarovnik iz Oza.

Ko smo prispeli v Ljubljano, smo se najprej okrepčali z malico. Nato smo se odpravili v dvorano. Začela se je predstava. Igralci so v čudovitih kostumih in ob spremljavi krasnega petja pričarali zgodbo o nenavadnem potovanju po čudežni deželi Oz. Glavna junakinja Doroteja nas je s svojimi tremi prijatelji Strašilom, Pločevinkom in Levom po napetih prigodah polnih zanimivih dogodivščin, pripeljala do srečnega konca oz. do spoznanja, da je dom v resnici povsod, kjer se nahajamo.

Po končani predstavi smo se polni zanimivih vtisov odpravili domov. V glavi sem si še ves dan prepevala pesem Sanjam pisane kaplje s ptičjih kril….

Zala, 5. p

Zadnja obvestila:

Od kviza do plakata

Od kviza do plakata

Za nami je že sedma delavnica za krepitev digitalnih kompetenc. Do sedaj smo se naučili veliko o...

Dostopnost