NAGRADNI IZLET V GARDALAND

l

13. septembra, 2023

Vsako šolsko leto učenci tekmujemo na različnih tekmovanjih in s svojim znanjem skušamo osvojiti čim več zlatih priznanj na različnih področjih. Lansko šolsko leto je bilo še posebej plodovito: dve zlati Cankarjevi priznanji, skupinsko zlato priznanje Turizmu pomaga lastna glava, skupinsko priznanje pri folklori, zlato Proteusovo priznanje, skupinsko zlato priznanje za petje ljudskih pesmi, zlato priznanje iz znanja geografije, zlato priznanje Vesela šola, zlato priznanje Bober, skupinsko zlato priznanje na področju angleščine in skupinsko zlato priznanje Mladi raziskovalci.

Poleg učiteljic mentoric in ravnatelja nas je nagradil tudi župan Občine Naklo Ivan Meglič. Težko smo pričakali 30. avgust, ki je bil dan, ko smo se odpravili v Italijo v zabaviščni park Gardaland.

Vstati smo sicer morali sredi noči, saj je bil odhod že pred četrto zjutraj, vendar nas to ni niti malo motilo. Na cilj smo se vozili približno pet ur, čas pa smo si krajšali s klepetanjem, nekateri pa so tudi malo zadremali. Vsi smo se veselili zabavnega dneva. Pred zabaviščni park smo prispeli še pred odprtjem, zato smo morali nekaj minut še počakati. Ko so se vrata odprla, smo pohiteli do različnih adrenalinskih doživetij. Nekatere je bilo malo strah, drugi pa smo se pogumno spopadali z atrakcijami.

V parku smo preživeli cel dan in tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Ob 18.00 smo se odpravili na pot domov. Bili smo utrujeni, zato smo večino poti prespali. Na parkirišču pred šolo pa so nas že čakali starši. 

Hvala gospodu županu, da nam je omogočil ta izlet, ter mentoricam, ki so nas spodbujale na poti k uspehu.

Besedilo: Emilija Koštrun, Lina Rakovec, Veronika Žepič, 8. a

Fotografije: Rožle Pajntar

Zadnja obvestila:

Od kviza do plakata

Od kviza do plakata

Za nami je že sedma delavnica za krepitev digitalnih kompetenc. Do sedaj smo se naučili veliko o...

Dostopnost