ATLETIKA – MEDOBČINSKO PRVENSTVO

l

15. maja, 2023

V torek, 9. 5. je bilo v Kranju na atletskem stadionu, medobčinsko prvenstvo osnovnih šol v atletiki.

Tega lepega športnega dogodka se je udeležilo tudi 19 učencev naše šole. Športno in častno so zastopali barve OŠ Naklo in dosegli nekaj izvrstnih rezultatov, za kar jim čestitamo.

Rezultati: tek na 60m; Lana Čosić 7. mesto, Lan Mihalič 11. mesto

skok v višino; Oman Andrej 2. mesto, Zupan Zarja 3. mesto, Koštrun Emilija 2. mesto

met vortexa; Purgar Jošt 11. mesto, Zupin Muzik Katjuša 5. mesto

tek na 300m; Plut Julija 1. mesto, Marinšek Maks 5. mesto, Kralj Jure 7. mesto, Jakob Križaj 18. mesto

Skok v daljino; Maj Mihalič 5. mesto, Gantar Loti 4. mesto, Smirnov Maksim 7. mesto, Maša Hažič 8. mesto

Suvanje krogle; Pozvek Marcel 5. mesto

Tek na 600m; Buh Erazem 10. mesto, Šluga Lev 12. mesto

Tek na 1000m; Pajntar Blaža 6. mesto

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost