Tradicionalni slovenski zajtrk

l

21. julija, 2021

Tudi v tem šolskem letu bomo sodelovali v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane in ga izvedemo tretji petek v novembru. Ta dan bomo poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja ter pomena zajtrkovanja. Vse sestavine za zajtrk, ki ga sestavljajo črn kruh, maslo, med, mleko in jabolko, bodo iz lokalnega okolja, to pomeni iz naše občine.

Cilj projekta je vplivati na izboljšanje odnosa do hrane, njene pridelave, varovanje okolja in zdravja ljudi. Sredstva za izvedbo zagotovi ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk izvajamo z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k  pravilni in zdravi prehrani. Ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije.  Posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Spletna stran projekta: Tradicionalni slovenski zajtrk

Ostali projekti

Erasmus+

Erasmus+

Potovanje v Zeleno Evropo  je projekt, ki poteka od 1. 9. 2021 do 31. 8. 2022. Njegov namen je...

Različni smo

Različni smo

Vsi, ki obiskujemo šolo, smo si med seboj različni. Razlikujemo se na videz in po značilnostih, ki jih ne...

REACT.EU

REACT.EU

Od februarja 2021 šola sodeluje v projektu React EU. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v...

Dostopnost