jedilnik

Odjava šolske malice in kosila: 277 01 27 (Jana Podjed), e-pošta prehrana@os-naklo.si ali preko eAsistenta.
Posamezni obrok je pravočasno odjavljen, če se ga odjavi do 8.00 istega dne.

 

 

Kaj bomo jedli od 18. do 22. marca 2024?

DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

18.3.

OVSENI KRUH (1)

ZELIŠČNI NAMAZ (7)

BEZGOV SOK

CVETAČNA JUHA Z JUŠNIMI KROGLICAMI

BOLONEZ OMAKA Z MLADO GOVEDINO (1)

ŠPAGETI (1)

ZELJNATA SOLATA S KORUZO

ANANAS

TOREK

19.3.

BIO BUHTELJ Z MARMELADO (1,3,7)

SADNI ČAJ Z LIMONO

KOSTNA JUHA (9)

PIŠČANČJI KANELONI (1,3,7)

KROMPIRJEVA SOLATA Z BUČNIM OLJEM

PIŠKOTI OTROŠKO VESELJE (1,3,7,11)

JAGODNI NEKTAR

 

SREDA
20.3.

PIZZA (1,7)

MATIJOVČEV JABOLČNI SOK

JOTA Z KISLO REPO IN DIMLJENIM MESOM

OVSENI KRUH (1)

PUDING Z GOZDNIMI SADEŽI (7)

 

PALČKE KORENJA

KORUZNA BOMBETKA

ČETRTEK
21.3.

MOČNIK NA MLEKU IZ ČRNE MOKE (1,7)

SADJE

 

GRAHOVA JUHA (1) S KRUHOVIMI KOCKAMI (1)

PEČEN PIŠČANEC

DŽUVEČ RIŽ

ZELENA SOLATA S ČIČERIKO

GRISINI (1,11)

MANDARINA

 

PETEK
22.3.

Brezmesni dan

MAKOVA ŠTRUČKA

BELA KAVA (7)

JABOLKO/ HRUŠKA

 

BUČNA JUHA S STRTIMI BUČNIMI SEMENI (7)

GRATINIRANE TESTENINE S SKUTO (1,3,7)

KOMPOT MEŠANO SADJE

FRUTABELA

 

Kaj bomo jedli od 25. do 29. marca 2024?

DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

25.3.

GRAHAM KRUH (1)

RIBJI NAMAZ (3,7)

KISLO ZELJE

BEZGOV ČAJ

PIŠČANEC  V ZELENJAVNI OMAKI (1,7)

KUS KUS (1)

MOTOVILEC Z JAJCI (3)

SADNA SKUTA S SADJEM (7)

TOREK

26.3.

BIO POLBEL KRUH (1)

KISLA SMETANA (7)

DOMAČA MALINOVA MARMELADA

 

100 % SOK

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1,3,9)

ŠTEFANI PEČENKA (1,3)

PIRE KROMPIR (7)

KREMNA ŠPINAČA (7)

 

BANANA
SREDA
27.3.

PROSENA KAŠA NA MLEKU (7)

 

 

SHEMA SADJA

OBARA S ČIČERIKINIMI ŽLIČNIKI (1) IN PURANJIM MESOM

CMOKI S ČOKOLADNO LEŠNIKOVIM POLNILOM (1,3,7,8)

DOMAČI LEDENI ČAJ

 

PISANI KRUH (1)

SEZONSKO SADJE

ČETRTEK
28.3.

ČRNI KRUH (1)

MORTADELA

REZINA PARADIŽNIKA

OTROŠKI ČAJ SLADKAN Z MEDOM

POROVA JUHA Z ZDROBOM (1)

NOVOZELANDSKI REPAK V HRUSTLJAVI SKORJICI (1,3,4)

BULGUR Z ZELENJAVO

KITAJSKO ZELJE S RDEČIM FIŽOLOM

 

MLEČNI ROGLJIČ (1,7)

JABOLKO

PETEK
29.3.

Brezmesni dan

SKUTINA ZLOŽENKA (1,3,7)

NAVADNI JOGURT (7)

KROMPIRJEVA JUHA Z ZELJEM (9)

OREHOVA POTICA (1,3,7)

PIRINI KEKSI (1)

KIVI

LEGENDA: v krepko označenih jedeh, je uporabljeno živilo (surovina) ekološkega porekla /  živila lokalnih pridelovalcev.

Izbrana kakovost je označena s kratico (IK). Shema šolskega sadja in zelenjave s: SHEMA SADJA.

Otrokom ob kosilu nudimo vodo/sok.

V kuhinji šole, kljub upoštevanju načel priprave dietnih obrokov, obstaja možnost navzkrižne kontaminacije in posledično prisotnost posameznih alergenov v sledeh

Pridružujemo si pravico do sprememb jedilnika iz objektivnih razlogov brez predhodnega obvestila.

OZNAČEVANJE ALERGENOV NA NAŠIH JEDILNIKIH

(1.) Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, (2.) raki in proizvodi iz njih, (3.) jajca in proizvodi iz njih; (4.) ribe in proizvodi iz njih, (5.) arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih, (6.) zrnje soje in proizvodi iz njega; (7.) mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), (8.) oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi ter proizvodi iz njih, (9.) listna zelena in proizvodi iz nje, (10.) gorčično seme in proizvodi iz njega, (11.) sezamovo seme in proizvodi iz njega, (12.) žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, (13.) volčji bob in proizvodi iz njega, (14.) mehkužci in proizvodi iz njih.

Poleg alergenov, ki so na jedilniku označeni s številkami od 1. do 14., lahko posamezna živila vsebujejo vse zgoraj naštete alergene tudi v sledovih. Otrokom, ki nimajo prehranske preobčutljivosti, alergeni v živilih ne povzročajo nikakršnih težav, otrokom s prehransko preobčutljivostjo pripravljamo dietne obroke, v skladu z navodili pediatra

 

Dostopnost