jedilnik

Odjava šolske malice in kosila: 277 01 27 (Jana Podjed), e-pošta prehrana@os-naklo.si ali preko eAsistenta.
Posamezni obrok je pravočasno odjavljen, če se ga odjavi do 8.00 istega dne.

 

Kaj bomo jedli od 2. do 5. aprila 2024?

DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

1.4.

VELIKONOČNI PONEDELJEK / /

TOREK

2.4.

RŽEN KRUH (1)

KUHAN PRŠUT

SVEŽA RDEČA PAPRIKA

OTROŠKI ČAJ Z LIMONO

JEŠPRENJEVA MINEŠTRA Z ZELENJAVO IN SUHIM MESOM (9)

AJDOV KRUH (1)

RIŽEV NARASTEK SLADKAN Z JABOLKI (3,7)

BANANA
SREDA
3.4.

KAMUTOV ZDROB NA MLEKU (1,7)

ČOKOLADNI POSIP (8)

POLNOZRNATA ŠTRUČKA (1)

 

SVINJSKA PEČENKA V NARAVNI OMAKI

KRUHOV CMOK (1,3,7)

ZELENA SOLATA S FIŽOLOM

OREHI (8)

BELO GROZDJE

ČETRTEK
4.4.

GRAHAM KRUH (1)

TUNIN NAMAZ (4,7)

LIST ZELENE SOLATE

BEZGOV ČAJ

KOKOŠJA JUHA Z RINČICAMI (1,9)

DOMAČA PIZZA (1,7)

KITAJSKO ZELJE S KORUZO

GRŠKI JOGURT (7)

SUHE MARELICE (12)

PETEK
5.4.

Brezmesni dan

BUHTELJ (1,3,7)

MLEKO V TETRAPAKU (7)

MINJON JUHA (3)

ZELENJAVNA MUSAKA (1,3,7)

RDEČA PESA

 

KORUZNI VAFLJI (7,11)

JABOLČNI SOK

 

 

Kaj bomo jedli od 8. do 12. aprila 2024?

DATUM DOPOLDANSKA MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

8.4.

HOT DOG S TELEČJO HRENOVKO (1)

GORČICA (10), AJVAR

NESLADKANI ČAJ Z LIMONO

ZELENJAVNA JUHA (9)

TESTENINE S CARBONARA OMAKO (1,3,7)

ZELENA SOLATA S ČIČERIKO

 

OVSENI KEKSI (1,6,8)

POMARANČA

TOREK

9.4.

PIRIN MEŠANI KRUH (1)

SIRNI KROŽNIK (7)

KISLE KUMARICE (/)

OTROŠKI ČAJ Z LIMONO

CVETAČNA JUHA (1,3,7)

PEČEN PURANJI ZREZEK

POLNOZRNAT KUS KUS (1)

ZELENJAVNA OMAKA

 

BANANA
SREDA
10.4.

ČOKOLADNE KROGLICE V (1,5)

MLEKU (7)

 

SHEMA SADJA

KREMNA KOLERABNA JUHA (7,9)

MESNA LAZANJA (1,3,7)

ZELJE V SOLATI S KORENČKOM

POLBELA ŠTRUČKA (1)

PAPRIKA

ČETRTEK
11.4.

OVSENI KRUH (1)

MORTADELA

REZINA PARADIŽNIKA

MATIJOVČEV JABOLČNI SOK

BISTRA JUHA Z VLIVANCI (1,3,9)

TRI ŽITA Z ZELENJAVO IN PIŠČANČJIM MESOM

MEŠANA SOLATA (ZELENA, ZELJE, PARADIŽNIK)

POLIČARJEVA SADNA SKUTA (7)

 

PETEK
12.4.

Brezmesni dan

PLETENKA S SEZAMOM (1,7,11)

NAVADNI JOGURT (7)

SUHE SLIVE

KROMPIRJEV GOLAŽ Z AJDOVO KAŠO (1)

MUFFIN S SADJEM (1,3,7)

KOMPOT

JABOLKO

PREPEČENEC (1)

 

Kaj bomo jedli od 15. do 19. aprila 2024?

DATUM

DOPOLDANSKA MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

15.4.

OVSENI KRUH (1)

MASLENO MARMELADNI NAMAZ (7,12)

 

ŠOLSKA SHEMA: MLEKO

PURANJI PAPRIKAŠ (1,7)

BULGUR Z ZELENJAVO (1)

ZELJNATA SOLATA S KORUZO

ČRNA BOMBETKA (1)

ANANAS

TOREK

16.4.

GRAHAM KRUH (1)

PIŠČANČJA PRSA

SVEŽA KUMARA

SADNI SOK

KOSTNA JUHA (9)

TELEČJI RAGU

POLNOZRNATI ŠIROKI REZANCI (1)

ZELENA SOLATA S ČIČERIKO

 

SUHO SADJE (12)

KORUZNA BOMBETKA (1)

SREDA
17.4.

PROSENA KAŠA NA MLEKU (1,7)

PIRINA BOMBETKA (1)

 

 

BORANJA Z GOVEJIM MESOM

RŽENI SVALJKI (1)

MEŠANA SOLATA (ZELENA, KORENČEK, ZELJE)

 

MASLENI PIŠKOTI (1,3,7,8,12)

JAGODNI NEKTAR

 

ČETRTEK
18.4.

KROMPIRJEV KRUH (1)

TUNIN NAMAZ (3,7)

ZELENA PAPRIKA

MALININ SOK

PIŠČANČJA OBARA (9)

AJDOVI ŽGANCI Z OCVIRKI (1)

JAGODNA ROLADA (1,3,5,6,7,8)

 

SLANIK (1,7)

KISLO MLEKO (7)

 

PETEK
19.4.

Brezmesni dan

KORUZNI KRUH (1)

SLADEK NAMAZ S SKUTO (7)

OTROŠKI ČAJ

ČESNOVA JUHA (1,7)

ZELENJAVNI POLPETI (1,3,7)

PIRE KROMPIR

KITAJSKO ZELJE Z BUČNIM OLJEM

HRUŠKA

OREŠČKI (8)

Kaj bomo jedli od 22. do 26. aprila 2024?

DATUM

DOPOLDANSKA MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

PONEDELJEK

22.4.

ŠTRUČKA ŠUNKA SIR (1,7)

BANANA

BEZGOV ČAJ Z LIMONO

 

KOKOŠJA JUHA Z REZANCI (1,7)

PEČENE PIŠČANČJE KRAČE

RJAVI RIŽ Z ZELENJAVO

ZELJE V SOLATI Z OLIVNIM OLJEM

SMUTI NONA

TOREK

23.4.

OVSENI KRUH (1)

PAŠTETA (7)

KISLE KUMARICE

OTROŠKI ČAJ

GOLAŽ (1)

POLENTA

ZELENA SOLATA Z BUČNIM OLJEM

OVSENO PECIVO (1)

SEZONSKO SADJE

SREDA
24.4.

MLEČNI RIŽ NA MLEKU

LEŠNIKOV POSIP

 

 

ZELENJAVNA OBARA S POLNOZRNATIMI ŽLIČNIKI (1,3,9) IN PIŠČANČJIM MESOM

AJDOVI KRAPI S SKUTO (1,3,7)

SADNA SOLATA

SLANO PECIVO S PARADIŽNIKOM, PARMEZANOM IN BAZILIKO (1), PAPRIKA

ČETRTEK
25.4.

SIROV POLŽEK (1,3,7)

TEKOČI SADNI JOGURT (7)

JABOLČNI KRHLJI (12)

 

NOVOZELANDSKI REPAK V HRUSTLJAVI SKORJICI (1,3,4)

PIRE KROMPIR (7)

ZELJNATA SOLATA Z OLIVNIM OLJEM

BANANA

 

PETEK
26.4.

Brezmesni dan

POLNOZRNAT KRUH (1)

KREMNI NAMAZ S ČOKOLADO IN LEŠNIKI (7,8)

 

ŠOLSKA SHEMA: MLEKO (7)

POROVA JUHA Z ZDROBOM (1,9)

SIROVI TORTELINI (1,3,7)

ZELENJAVNI RAGU Z RDEČO LEČO

RDEČA PESA

HRUSTLJAVI KRUHEK (1,3,7,11)

ANANAS

LEGENDA: v krepko označenih jedeh, je uporabljeno živilo (surovina) ekološkega porekla /  živila lokalnih pridelovalcev.

Izbrana kakovost je označena s kratico (IK). Shema šolskega sadja in zelenjave s: SHEMA SADJA.

 

V kuhinji šole, kljub upoštevanju načel priprave dietnih obrokov, obstaja možnost navzkrižne kontaminacije in posledično prisotnost posameznih alergenov v sledeh

Pridružujemo si pravico do sprememb jedilnika iz objektivnih razlogov brez predhodnega obvestila.
OZNAČEVANJE ALERGENOV NA NAŠIH JEDILNIKIH

(1.) Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, (2.) raki in proizvodi iz njih, (3.) jajca in proizvodi iz njih; (4.) ribe in proizvodi iz njih, (5.) arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih, (6.) zrnje soje in proizvodi iz njega; (7.) mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), (8.) oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi ter proizvodi iz njih, (9.) listna zelena in proizvodi iz nje, (10.) gorčično seme in proizvodi iz njega, (11.) sezamovo seme in proizvodi iz njega, (12.) žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2, (13.) volčji bob in proizvodi iz njega, (14.) mehkužci in proizvodi iz njih.

Poleg alergenov, ki so na jedilniku označeni s številkami od 1. do 14., lahko posamezna živila vsebujejo vse zgoraj naštete alergene tudi v sledovih. Otrokom, ki nimajo prehranske preobčutljivosti, alergeni v živilih ne povzročajo nikakršnih težav, otrokom s prehransko preobčutljivostjo pripravljamo dietne obroke, v skladu z navodili pediatra

 

Dostopnost