Z nemščino na “Affenberg”

l

13. maja, 2024

V soboto, 11. maja, smo se z izbirnim predmetom nemščina odpravili v Avstrijo. Šli smo na Affenberg (opičja gora) in grad Landskron.

Zjutraj smo se zbrali na avtobusni postaji v Naklem. Med tem ko smo se vozili, smo skozi okno opazovali naravo, vodička pa nam je povedala veliko novih stvari.

Ko smo prišli na naš cilj, smo si šli najprej na grad Landskron, kjer smo si ogledali šov s pticami ujedami. Pokazali so nam, kako letijo orli, sove in nam povedali veliko zanimivosti – v nemščini in angleščini. Ko je bilo konec predstave, smo se sprehodili okrog arene, kjer smo lahko občudovali te velike ptice. Nato smo se sprehodili do “Affenberg”. Pred ogledom opic smo imeli še malo odmora in smo se pozabavali na igralih. Pred ogledom in sprehodom skozi park, kjer živi 183 opic vrste makaki, nam je vodička, ki tam dela, povedala pravila, kako se moramo obnašati. Opice so se razlikovale po obrazu in velikosti. Gospa, ki je tam delala je rekla, da jih loči po barvi oči. Vsaka opica ima tudi svoje ime. Opice so nam pokazale kakšne trike in kako so pametne. Pokazale so tudi, da znajo plavati. Za konec pa smo videli še mladička.

Počasi smo se začeli odpravljati nazaj na avtobus. Med vožnjo nazaj smo se z prijatelji in sošolci pogovarjali.

Imeli smo se zelo lepo, ker smo izvedeli veliko novih stvari in zanimivosti o opicah in orlih.       

Lana Škrjanc

Zadnja obvestila:

Hej, Bled, prekrasen si!

Hej, Bled, prekrasen si!

Drugošolci centralne šole smo imeli zaključno ekskurzijo na Bled in v Lesce. V regatnem centru smo...

Dostopnost