JURI MURI V AFRIKI pleše

l

16. aprila, 2024

Tone Pavček, Ivana Djilas

JURI MURI V AFRIKI pleše

Glasbena predstava, Plesna predstava | Plesni Teater Ljubljana

V ponedeljek se je Ljubljana zaiskrila v barvah in ritmih, saj smo se odpravili na izjemno plesno predstavo “Juri Muri v Afriki pleše”. Oblečeni v svoja najlepša oblačila in s težko pričakovanimi občutki smo se zbrali, pripravljeni na nepozabno doživetje.

Pot do prestolnice je minila gladko, kot smo si želeli, in kmalu smo se že sprehajali proti gledališču. “Juri Muri v Afriki pleše” izhaja iz znamenite slikanice Toneta Pavčka, a v izvedbi gledališča dobiva novo življenje. Razgibano dogajanje, očarljiva koreografija, igrivi kostumi, živi songi in interakcija z občinstvom so ustvarili nepozaben spektakel, ki nas je prevzel.

Predstava nas popelje v svet Juri Murija, ki se odloči pobegniti v Afriko, kjer doživi nepozabne dogodivščine. Skozi ples, glasbo in lutkovne like spoznavamo lepoto in raznolikost sveta ter pomembne življenjske lekcije.

Ob prihodu v gledališče so otroci z navdušenjem zavzeli svoja mesta, pripravljeni na raziskovanje novega sveta skozi oči Juri Murija. Spretno vključevanje občinstva je dodalo dodatno razsežnost predstavi, ki je postala še bolj zabavna in poučna.

Po predstavi smo se odpravili na prijeten sprehod ob Ljubljanici, kjer smo si ogledali tudi zanimivo repliko zvezdnega opazovalnika, ki ga je pred stoletji ustvaril slovenski jezuit Ferdinand Avguštin Hallerstein. Spoznanje, da je Slovenec pustil svoj pečat v tako pomembnem delu v tujini, je navdušilo tako otroke kot odrasle.

Pot domov je minila brez težav, a naša srca so bila polna vtisov in sreče. Skupaj smo preživeli čudovit dan, poln smeha, zabave in pomembnih spoznanj, ki jih bomo nosili s seboj še dolgo. “Juri Muri v Afriki pleše” je resnično doživetje, ki nas je navdihnilo in pustilo nepozaben pečat v naših srcih.

Matjaž Zupin Muzik

Zadnji dogodki:

ZBIRAMO ZA ZAVETIŠČE

ZBIRAMO ZA ZAVETIŠČE

Dragi starši, otroci in zaposleni vrtca Mlinček! Tudi letošnja akcija "Zbiramo za zavetišče," je...

Obisk reševalca

Obisk reševalca

V sredo, 20.3.2024 nas je v vrtcu Jelka obiskal reševalec. Razkazal nam je reševalno vozilo,...

Dostopnost