Pust, pust, krivih ust v Naklem

l

15. februarja, 2024

Spet je leto naokoli in na šoli so na pustni torek, 13. februarja, oblast za en dan prevzele maškare. Učenci predmetne stopnje so med glavnim odmorom pustovali v športni dvorani. Letos smo na tekmovanje povabili skupinske maske, ki jih je ocenjevala »stroga« komisija, in podelili 3 glavne nagrade, poleg teh pa še nagrado za najboljšo skupinsko masko, ki je predstavljala knjižnega junaka. V dvorani ni manjkalo glasbe in bonbonov. Posebna skupina treh detektivk iz detektivske agencije je poskrbela za povezovanje programa in dobro vzdušje.

Po glavnem odmoru pa so športno dvorano zavzele male maškare. Njihovo pustovanje je trajalo eno šolsko uro, saj so se predstavili prav vsi oddelki učencev razredne stopnje skupaj z učiteljicami. Tudi njih je ocenjevala »zelo stroga« komisija. Najbolj izvirnim maskam in maskam, ki so se najbolje predstavile, smo podelili 9 praktičnih nagrad. Maškare so se naplesale ob dobri glasbi, energijo so nadomeščale z bonboni, za prijetno povezovanje pa je poskrbela »beneška dama«.

S pomočjo spodnjih fotografij lahko presodite, ali nam bo uspelo pregnati zimo.

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost