Češki učenci na mobilnosti v Naklem – 3. dan (Erasmus+)

l

26. septembra, 2023

Torek, 26. 9. 2023, je bil zadnji dan druženja z našimi prijatelji iz Brna. Lep dan smo izkoristili za pohod v Želin, kjer smo v nacionalno mešanih skupinah raziskovali štiri ekosisteme (potok, ribnik, travnik in gozd). Naredili smo si zapestnice iz naravnih materialov, opazovali živali in rastline ter na koncu poročali o svojih opazovanjih.

Popoldne smo preživeli na šolskem igrišču. Sprostili smo se ob športnih igra, meditaciji, plesu in pogovoru. Nato smo v skupinah iskali zaklade ter sestavljali slike štirih ekosistemov. Zaplesali smo makareno in bans ter se odpravili na pico.

Zvečer smo na zaključno prireditev v šolo povabili g. ravnatelja, g. župana ter starše. Po slovenski in evropski himni nas je najprej nagovoril župan Občine Naklo, g. Ivan Meglič, nato pa smo predstavili celoletno delo v projektu, našo majsko mobilnost na Češko, opazovanje vremena in fenologijo. Dekleta so nastopila z gimnastičnimi točkami in petjem. Vsi sodelujoči v projektu so prejeli spominske diplome ter sladko darilo.

Pripravila: Jana Ovsenik

Zadnja obvestila:

Od kviza do plakata

Od kviza do plakata

Za nami je že sedma delavnica za krepitev digitalnih kompetenc. Do sedaj smo se naučili veliko o...

Dostopnost