Češki učenci na mobilnosti v Naklem – 1. dan (Erasmus+)

l

24. septembra, 2023

Od nedelje, 24. 9., do torka, 26. 9. 2023, bomo v Naklem v okviru projekta Navdih za Zeleno Evropo (Erasmus+) gostili četrtošolce iz Osnovne šole Armenska Brno na Češkem.

V nedeljo je bil naš prvi skupni dan. Nekaj učencev 5. a razreda se je Čehom pridružilo na izletu po Gorenjski. Dopoldne smo se z gondolo odpeljali na Vogel. Najprej smo se slikali z razgledom na Triglav, nato pa naredili kratek pohod proti Orlovim glavam, kjer smo naredili postanek za malico. Nato smo se odpeljali proti Bledu. Sprehodili smo se z gradu proti jezeru ter si privoščili odlične kremne rezine. Po fotografiranju smo si kupili spominke. Dan smo zaključili z odlično večerjo.

Čakata nas še dva skupna dneva, ki ju bomo preživeli v šoli in njeni okolici.

Pripravila: Jana Ovsenik

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost