NAGRADNI IZLET V GARDALAND

l

13. septembra, 2023

Vsako šolsko leto učenci tekmujemo na različnih tekmovanjih in s svojim znanjem skušamo osvojiti čim več zlatih priznanj na različnih področjih. Lansko šolsko leto je bilo še posebej plodovito: dve zlati Cankarjevi priznanji, skupinsko zlato priznanje Turizmu pomaga lastna glava, skupinsko priznanje pri folklori, zlato Proteusovo priznanje, skupinsko zlato priznanje za petje ljudskih pesmi, zlato priznanje iz znanja geografije, zlato priznanje Vesela šola, zlato priznanje Bober, skupinsko zlato priznanje na področju angleščine in skupinsko zlato priznanje Mladi raziskovalci.

Poleg učiteljic mentoric in ravnatelja nas je nagradil tudi župan Občine Naklo Ivan Meglič. Težko smo pričakali 30. avgust, ki je bil dan, ko smo se odpravili v Italijo v zabaviščni park Gardaland.

Vstati smo sicer morali sredi noči, saj je bil odhod že pred četrto zjutraj, vendar nas to ni niti malo motilo. Na cilj smo se vozili približno pet ur, čas pa smo si krajšali s klepetanjem, nekateri pa so tudi malo zadremali. Vsi smo se veselili zabavnega dneva. Pred zabaviščni park smo prispeli še pred odprtjem, zato smo morali nekaj minut še počakati. Ko so se vrata odprla, smo pohiteli do različnih adrenalinskih doživetij. Nekatere je bilo malo strah, drugi pa smo se pogumno spopadali z atrakcijami.

V parku smo preživeli cel dan in tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Ob 18.00 smo se odpravili na pot domov. Bili smo utrujeni, zato smo večino poti prespali. Na parkirišču pred šolo pa so nas že čakali starši. 

Hvala gospodu županu, da nam je omogočil ta izlet, ter mentoricam, ki so nas spodbujale na poti k uspehu.

Besedilo: Emilija Koštrun, Lina Rakovec, Veronika Žepič, 8. a

Fotografije: Rožle Pajntar

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost