Letni koncert folklorne skupine Podkuca

l

28. junija, 2023

Člani folklorne skupine Podkuca so nas pred koncem šolskega leta povabili, naj zaplešemo z njimi v poletje. Vsi, ki smo spremljali njihov letni koncert v kulturnem domu Janeza Filipiča, smo si potihem zaželeli, da bi se jim lahko pridružili. Lahkotnost, ubranost, komunikacija med nastopajočimi, izvrstne koreografije, lepi kostumi in dodelane izvedbe so nas navdušile. Vsi so se izredno potrudili.

Člani najmlajše skupine so učenci 1. r centralne šole:  Sara Bečarski, Sofija Celar, Neža Dojnik, Žiga Novinc, Ivana Plut, Tija Šeruga, Isabel Vasquez Del Castillo Lavrič, Avgust Pagon, ki so obiskovali dejavnost v okviru RAP-a, z naslovom Ljudsko je kul. Odrska postavitev Prišla je miška je združila najmlajšo in srednjo starostno folklorno skupino Podkuca, saj so vsi folklorniki začeli z dejavnostjo v letošnjem šolskem letu.

V srednji starostni skupini so plesali: Nik Begelj, Lucija Jošt, Tinkara Jošt, Brina Lovšin, Krištof Plut, Lenart Rožman, Nace Žiberna, Matic Falle iz 4. razreda in  Ajda Kokalj iz 5. razreda.

Dejavnost pa je potekala tudi na podružnici šoli v Dupljah pod mentorstvom Polone Meglič in občasni pomoči Špele Eržen. Sodelovali so naslednji učenci: Maša Bostič, Mia Bostič, Žiga Cvetkov, Monika Cvetkova, Ožbej Gorenc, Tija Hvasti, Vjerona Jakupi, Mia Arh Husanović, Ema Gradišar, Maruša Lemut, Jurij Radakovič, Peter Rebolj, Monika Štrakl, Neža Cvetkov.

Na državnem srečanju otroških folklornih skupin so plesalci v juniju 2023 s točko Divja baba osvojili zlato priznanje.

Zapele so tudi Naklanske ropotulje. Dekleta so letošnje šolsko leto na prireditvi Napev odsev – revija poustvarjalcev glasbenega izročila, nastopile med 10 najboljšimi poustvarjalci v Sloveniji in osvojile zlato priznanje.

Plesalci starejše otroške folklorne skupine Podkuca so Urša Kuzmič, Neža Zupan, Elizabeta Plut, Toni Porenta, Manca Širca, Sara Dežman, Eva Eržen, Julija Jelenc, Neža Jelenc, Urša Jelenc, Estera Perko, Pavla Poklukar, Rebeka Zupan, Justin Legat, Mirjam Legat. Koreografija Tadeja Terana in izvrstna glasbena priredba Žana Eržena gledalce vedno znova navdušuje in prevzema.

Brez njih ni plesa: mladi godci FS Podkuca so violinista Laura Falle in David Pahor de Maiti ter harmonikar Žan Eržen.

Prireditev se je zaključila s skupnim plesom vseh skupin in podelitvijo pohval vsakemu mlademu foklorniku ter podelitvijo priznanj z državnih srečanj. Otroke je na koncu čakalo majhno presenečenje: okusni kifeljčki in »popsi«.

Koreografije so delo mentorjev Tadeja Terana in Špele Eržen, plesalce so vodili  Tadej Teran, Špela Eržen in Polona Meglič, Naklanske ropotulje pa  Laura Falle, Adriana Gabrščik in učiteljica Klara Maljuga. Prireditev je odlično povezovala Tereza Gosar.

Plesalcem, godcem, pevcem, koreografom in mentorjem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko veselja in uspehov v FS Podkuca.

FOTO: Nadja Lamovešek in Ajda Mali.

Povezava do slik s prireditve.

Zadnja obvestila:

Od kviza do plakata

Od kviza do plakata

Za nami je že sedma delavnica za krepitev digitalnih kompetenc. Do sedaj smo se naučili veliko o...

Dostopnost