Predstavitev Planinskega društva Kranj

l

16. aprila, 2023

V sredo, 12. 4. 2023, so se v jedilnici zbrali učenci in njihovi starši, ki jih je zanimalo, kako lahko otrok preživi več časa v hribih tudi preko naše šole in PD Kranj.

Predsednik PD Kranj, Primož Černilec, je povedal nekaj besed o društvu in planinarjenju. Načelnica PD Kranj, Klavdija Jošt, pa je ob fotografijah in filmčkih predstavila delo mladinskega odseka, kamor se lahko vključijo tudi učenci naše šole.

Ogledali smo si filmček vzpona treh slepih oseb in njihovih spremljevalcev na Triglav. Na naše srečanje je prišel tudi Sandi Novak, eden izmed treh slepih oseb, ki so osvojile najvišjo goro v Sloveniji. Sandi je učencem povedal veliko zanimivih dogodivščin, predvsem pa to, da je vse mogoče, če si vztrajen in dobre volje. Poudaril je, kako pomembno je čas posvetiti naravi ter športu namesto posedanju na kavču ob tablicah in telefonih. “V hribih ni vedno signala,” je še dodal in se prisrčno zasmejal.

Hvala našim gostom, učencem in staršem za obisk. Verjamemo, da se bodo naši učenci udeležili ponujenih izletov in taborov ter doživeli veliko lepega, predvsen pa stkali nova, pristna prijateljstva.

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost