Predstavitev Planinskega društva Kranj

l

16. aprila, 2023

V sredo, 12. 4. 2023, so se v jedilnici zbrali učenci in njihovi starši, ki jih je zanimalo, kako lahko otrok preživi več časa v hribih tudi preko naše šole in PD Kranj.

Predsednik PD Kranj, Primož Černilec, je povedal nekaj besed o društvu in planinarjenju. Načelnica PD Kranj, Klavdija Jošt, pa je ob fotografijah in filmčkih predstavila delo mladinskega odseka, kamor se lahko vključijo tudi učenci naše šole.

Ogledali smo si filmček vzpona treh slepih oseb in njihovih spremljevalcev na Triglav. Na naše srečanje je prišel tudi Sandi Novak, eden izmed treh slepih oseb, ki so osvojile najvišjo goro v Sloveniji. Sandi je učencem povedal veliko zanimivih dogodivščin, predvsem pa to, da je vse mogoče, če si vztrajen in dobre volje. Poudaril je, kako pomembno je čas posvetiti naravi ter športu namesto posedanju na kavču ob tablicah in telefonih. “V hribih ni vedno signala,” je še dodal in se prisrčno zasmejal.

Hvala našim gostom, učencem in staršem za obisk. Verjamemo, da se bodo naši učenci udeležili ponujenih izletov in taborov ter doživeli veliko lepega, predvsen pa stkali nova, pristna prijateljstva.

Zadnja obvestila:

Hej, Bled, prekrasen si!

Hej, Bled, prekrasen si!

Drugošolci centralne šole smo imeli zaključno ekskurzijo na Bled in v Lesce. V regatnem centru smo...

Dostopnost