V Salzburg z nemščino

l

19. marca, 2023

V soboto, 18. 3. 2023 smo se učenci 6. razreda, ki obiskujemo izbirni predmet nemščina, odpravili na ekskurzijo v Salzburg. Odkrivanje Avstrije in Salzburga se je začelo že v avtobusu. Preko kviza, vprašanj in odgovorov smo ponovili, kar že vemo, kar nekaj stvari pa smo se naučili na novo.

Ko smo zapustili avtobus, smo imeli prvi del vodenja po mestu. Na poti do muzeja Hiše narave, smo si ogledali katedralo, trg, bivše konjske hleve, ki so danes festivalne dvorane. Sledil je obisk muzeja  Haus der Natur – zanimiva mešanica naravoslovnega muzeja in hiše eksperimentov. Muzej vsebuje mnoge zbirke – od dinozavrov, akvarijev z ribami, botaniko, astronomski oddelek, pridobivanje energije, simulacija različnih življenjskih situacij, zgradba in delovanje človeškega telesa,…

Popoldne smo se sprehodili po mestnem središču Salzburga, po najbolj znameniti Žitni ulici, do Mozartove rojstne hiše. Nato smo imeli nekaj prostega časa. Takrat smo lahko sami raziskovali Salzburg in preizkušali naše znanje tujih jezikov. Naš obisk Salzburga smo zaključili z sprehodom čez reko Salzach do dvorca Mirabell z lepimi vrtovi ter krasnim razgledom na grad in trdnjavo Hohensalzburg.

Na poti domov smo v avtobusu lahko gledali film Moje pesmi, moje sanje, ki se večinoma dogaja v Salzburgu.

Dan je bil res poln novih spoznanj in izkušenj. Navdušeni nad ekskurzijo smo se vrnili domov.

Zadnja obvestila:

iEARN Learning Circles

iEARN Learning Circles

Letošnji osmošolci iz 5. skupine so se pri angleščini vključili v mednarodni projekt iEARN...

Dostopnost