Rezultati šolskega tekmovanja iz angleščine za 7. razred

l

17. februarja, 2023

V sredo, 15. 2. 2023, je bil rok za oddajo izdelkov za šolsko tekmovanje iz angleščine za 7. razred. Učenci so morali posneti kratek film na temo »Life Unplugged«, v katerem so prikazali, kakšne bi bile prednosti življenja brez uporabe elektronskih naprav in zaslonov. Svoje izdelke so oddale štiri skupine. Na državno tekmovanje, ki bo 22. 3. 2023, se je uvrstila po ena skupina iz vsakega 7. razreda. V 7. a so film posnele Emilija Koštrun, Veronika Žepič in Lina Rakovec. V 7. b skupino sestavljajo Nika Klančar, Katka Gril, Eva Vrtač in Sara Tanšek. V 7. c pa so se potrudile Tia Kocjan, Neva Renko, Zala Škrjanc, Eva Jošt in Nina Jarc.

Vsem skupinam želiva veliko uspeha.

mentorici Katja Marenk in mag. Vera Stoilov Spasova

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost