Skupno pisanje pisem

l

23. novembra, 2022

Prva pisma so že napisana!

Pred začetkom pouka je v šolski jedilnici potekalo pisanje pisem za akcijo Pismo za lepši dan. Zbralo se je nekaj učencev in celo kakšen učitelj.

Pisali smo o različnih stvareh. O tem, kaj imamo radi in kdo smo. O tem, kako nam naš kuža nagaja in katero besedo že zna naš papagaj. O tem, kam hodimo na morje in kateri hribi so nam najljubši. O tem, kako se najhitreje naučiti poštevanko in kako brez treme opraviti govorni nastop. Pisali smo o tem, kako smo zgradili grad iz rjuh v dnevni sobi in kako nam je dež podrl grad v pesku. O tem, kako smo iz jesenskih listov izdelali čudovit šopek za babico in o tem, kako smo ji pomagali pri peki piškotov.

Pisali smo o tebi in meni ljubih rečeh in upamo, da bodo naše dogodivščine in mladost razveselile tudi starejše in osamljene, katerim so naša pisma namenjena.

Na naši šoli jih bomo zbirali do ponedeljka, 28. 11., potem pa bodo poslana naprej. Če so vas zasrbeli prsti in bi tudi vi radi kaj lepega povedali, brž napišite pisemce in ga oddajte v nabiralnik v šolski jedilnici.

Lahko pa se nam pridružite še v četrtek, 24. 11., ob 7.30 v šolski jedilnici, kjer bomo še drugič skupaj pisali pisma.

Vse dobro, vaši pisci.

P. S.: Akcijo organizira YoungCaritas. Za več informacij lahko obiščete njihovo spletno stran: https://youngcaritas.si/pismo-za-lepsi-dan/

Zadnja obvestila:

Hej, Bled, prekrasen si!

Hej, Bled, prekrasen si!

Drugošolci centralne šole smo imeli zaključno ekskurzijo na Bled in v Lesce. V regatnem centru smo...

Dostopnost