Evakuacijska vaja v vrtcu Mlinček

l

6. oktobra, 2022

V mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, smo v vrtcu izpeljali nenapovedano evakuacijsko vajo. Alarm se je sprožil v torek, 4. 10. 2022, in vsi prisotni v stavbi smo takoj zapustili stavbo po evakuacijskem načrtu in se zbrali na zbirnem mestu, kjer je bil tudi že gasilec iz Prostovoljnega gasilskega društva Naklo. Vodja evakuacije je preverila prisotnost vseh udeležencev in ugotovilo se je, da ni pogrešanih oseb.

Spremljali smo čas evakuacije, poznavanje evakuacijskih poti in izhodov ter naloge zaposlenih in varnost pri evakuaciji. Pri evakuaciji se je iz vrtčevskih prostorov umaknilo na varno skupaj 169 zaposlenih in otrok. Po analizi vaje je bilo ugotovljeno, da so otroci in zaposleni stavbo zelo hitro in varno zapustili. Po končani vaji so si otroci lahko ogledali tudi gasilsko opremo in gasilsko vozilo.

Glavni namen vaje je bil dosežen, saj smo preizkusili organizacijsko in tehnično pripravljenost na varno in hitro evakuacijo iz stavbe ter praktično obnovili znanje, kako ukrepati v primeru požara in kako zapustiti stavbo.

Hvala PGD Naklo za sodelovanje in pomoč pri izvedbi vaje.

Pripravila: mag. Gabrijela Masten

Zadnji dogodki:

Obisk reševalca

Obisk reševalca

V sredo, 20.3.2024 nas je v vrtcu Jelka obiskal reševalec. Razkazal nam je reševalno vozilo,...

Obisk Pasavčka

Obisk Pasavčka

V petek, 15.3.2024, nas je v vrtcu Jelka obiskal Pasavček v spremstvu sodelavke APV. Vsi smo se ju...

Gregorjevo

Gregorjevo

Danes, 11.3.2024 na predvečer gregorjevega, smo se zbrali pri Trnovcu, da vržemo luč v vodo in...

Dostopnost