Na zaključek Bralne značke je prišla Nataša Konc Lorenzutti!

l

26. septembra, 2022

Ker nam je na koncu lanskega šolskega leta zagodla bolezen, nismo uspeli nagraditi naših bralcev za uspešno opravljeno Bralno značko. Tako smo to storili prejšnji teden! Vse učence, ki so lansko šolsko leto pridno brali, smo nagradili z zaključno prireditvijo in obiskom pisateljice, pesnice in igralke Nataše Konc Lorenzutti, ki se je tudi šolala na naši šoli. 

Devetošolke so gospo sprejele s pesmijo, nato pa smo nadaljevali s kamišibajem in pripovedovanjem različnih zgodb ter pogovorom o pisateljičinem življenju. Starejši učenci, samo najpogumnejši, so del zgodbe tudi zaigrali.

S prireditvijo smo otvorili tudi začetek branja za Bralno značko za novo šolsko leto.

Učenci predmetne stopnje, vabljeni v knjižnico na pogovor o prebranih knjigah:

– v sredo 6. uro (urnik A),
– v četrtek 6. uro (urnik B) in

– vsak petek preduro.

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost