Obiskal nas je Arne Hodalič

l

12. oktobra, 2021

Gost zaključne prireditve, s katero smo v projektu Jaz zmorem, ti zmoreš, midva zmoreva več sklenili dneve povezanosti, je bil svetovno znani fotograf, popotnik, jamar, predavatelj Arne Hodalič. Slabo uro se je v ponedeljek, 12. 6. 2017, družil z nami in nam pokazal prelepe fotografije, ki jih je posnel v najrazličnejših državah sveta.

Med drugim je povedal, da ne ločuje svojega življenja na delo in prosti čas, ampak je zanj vse prosti in čas  ter hkrati tudi služba, saj v svojem delu neizmerno uživa. Učencem je pokazal svoje prve fotografije, fotografije, ki jih je posnel v Indiji, na vojnih območjih, posvetil pa se je tudi prikazu mladosti v različnih delih sveta. Učenci so tako lahko videli tudi otroke z orožjem, med suženjskim delom in izkoriščanjem ter se tako prepričali, da res živijo skorajda v raju.

Otrokom je še položil na srce, naj v življenju počnejo tisto, kar jih zanima in kar jih dela srečne, predvsem pa naj v to vložijo tudi veliko energije in učenja. »V življenju moramo namreč za seboj zapirati vrata, pred seboj pa jih vedno odpirati. In učenje in obiskovanje šole je odpiranje vrat,« je še povedal gospod Hodalič.

Ostali projekti:

Erasmus+

Erasmus+

Potovanje v Zeleno Evropo  je projekt, ki poteka od 1. 9. 2021 do 31. 8. 2022. Njegov namen je...

Različni smo

Različni smo

Vsi, ki obiskujemo šolo, smo si med seboj različni. Razlikujemo se na videz in po značilnostih, ki jih ne...

REACT.EU

REACT.EU

Od februarja 2021 šola sodeluje v projektu React EU. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v...

Dostopnost