Organiziranost pri učenju – pripomočki za 2023/24

l

9. septembra, 2021

Pri učenju je zelo pomembno, da se znaš organizirati.

Pomembno je:
– kako imaš urejen prostor, kjer se učiš (kako imaš urejeno svojo delovno mizo, šolske potrebščine, delovne liste, zvezke, knjige)
– kako si pred učenjem urediš misli in čustva (kako si postaviš cilje, se pred začetkom naravnaš na delo oziroma učenje in se umiriš) in
– kako si urediš čas (kako si razporediš različne obveznosti in opravke).

V pomoč pri organizaciji časa so v prilogi štirje pripomočki.

Prvi pripomoček je koledar, kamor si lahko po dnevih zapišeš pomembne dogodke, ki te čakajo (npr. preizkuse znanja, roke za oddajo projektov, pa tudi rojstne dneve in podobno).

Drugi pripomoček je tedenski načrt, po katerem načrtuješ dejavnosti v tekočem tednu. Zgoraj v načrtu je prostor, da najprej razmisliš in zapišeš vse pomembne stvari, ki jih moraš opraviti v tem tednu. Nato pa vse te opravke časovno razporedi v spodnji urnik. Ne pozabi upoštevati tudi stvari, ki jih redno počneš vsak teden (npr. treningi, glasbena šola). Ko boš razporedil pomembne opravke, ti bo ponavadi še vedno ostalo nekaj prostega časa.
S tedenskim načrtom boš bolj miren, saj boš vedel, kaj moraš še opraviti, kdaj boš za to namenil čas, prav tako pa boš zadovoljen, ko boš lahko po opravljeni nalogi opravek odkljukal. 

Tretji pripomoček je planer za učenje, s katerim lahko za  posamezen predmet in preizkus znanja načrtuješ svoje aktivnosti učenja po posameznih korakih, ki si jih vnaprej zapišeš.

Četrti pripomoček je tedenski obrazec za beleženje domačih nalog ter načrtovanje dela doma.

Ostali prispevki:

Zakaj si pa ti tako žalosten/a?

Zakaj si pa ti tako žalosten/a?

Povsem normalno je, da se kdaj počutimo žalostno, brez motivacije in imamo občutek, da je vse narobe. Vendar...

Dostopnost