Prvi teden uspešno zaključen

l

13. septembra, 2023

Prvi teden v vrtcu je bil uspešno zaključen. Med tem tednom smo izvajali različne dejavnosti, ki so pomagale otrokom pri prilagajanju na novo okolje in vzpostavitvi prvih stikov med seboj ter z vzgojitelji.

Otroci so se v prvem tednu vrtca udeležili različnih iger spoznavanja. Med najbolj priljubljenimi je bila igra “Ime, ime, kako ti je ime?”, kjer so otroci predstavili svoje ime in ploskali na vsak zlog. Ta igra jim je pomagala pri spoznavanju imen in obrazov sovrstnikov.

Poleg tega smo v prvem tednu seznanili otroke s pravili in pričakovanji v vrtcu. Skupaj smo razpravljali o tem, kako se obnašati v skupini, kako ravnati s skupnimi igračami ter kako se oblačiti in obuvati. Otroci so hitro razumeli pomembnost spoštovanja pravil.

Vzgojitelji so otrokom tudi omogočili ogled vseh prostorov vrtca. Otrokom so pokazali igralnice, jedilnico, sanitarije in druge pomembne prostore. S tem ogledom so si otroci lažje predstavljali, kje se kaj nahaja, kar je pripomoglo k njihovemu boljšemu razumevanju in udobju v novem okolju.

Prvi teden v vrtcu je bil tudi čas za srečanje med starši in vzgojitelji. Starši so imeli priložnost spoznati vzgojitelje in se seznaniti s potekom dneva ter morebitnimi posebnimi potrebami svojega otroka.

Otroci so se med prvim tednom vrtca postopoma prilagajali novi rutini, vključno z urnikom, ki je vključeval igro, učenje, obroke in počitek. Skozi ta teden smo opazovali napredek in se veselimo nadaljnjega sodelovanja z otroki ter njihovim razvojem v vrtcu.

Matjaž Zupin Muzik

Zadnji dogodki:

Medgeneracijsko srečanje

Medgeneracijsko srečanje

Medgeneracijsko srečanje, ko starejši ljudje obiščejo vrtec ali sodelujejo pri dejavnostih z...

Kolesarjenje

Kolesarjenje

V okviru projekta Mali sonček smo se vozili s kolesi in ugotovili, da nam prav dobro gre. Brez...

Obisk 1. razreda OŠ Naklo

Obisk 1. razreda OŠ Naklo

Obiskali smo prvi razred OŠ Naklo, kjer so nas učenci, učiteljica Maja in vzgojiteljica Damjana...

Raziskovanje gozda

Raziskovanje gozda

Z otroki smo raziskovali gozd. Osredotočili smo se na drobne gozdne živali in ugotovili, da jih je...

Dostopnost