starši  
 
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  urnik šolske knjižnice
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Twitter @OsNaklo
Spletna učilnica Moodle
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Vladni portal za otroke
  Kulturna šola  
Kulturna šola

Na začetku letošnjega šolskega leta smo prejeli naziv kulturna šola, ki ga bomo ponosno nosili do konca šolskega leta 2016/17.

Projekt Kulturna šola vodi Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, s čimer želi predstaviti najkakovostnejše dosežke osnovnih šol na področju kulturnih dejavnosti ter širšo javnost seznaniti s primeri dobre prakse. Želi, da bi projekt spodbujal šole, da bi učencem ponudile čim kakovostnejše, raznolike in predvsem brezplačne kulturne dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula.

Komisija JSKD-ja pa je s posebnimi priznanji nagradila tudi šole, ki izstopajo na posameznem kulturnem področju. Naša šola je ta laskavi naslov prejela za področje folklorne dejavnosti. V utemeljitvi na razglasitvi v Brežicah pa smo slišali tole:

»Učenci Osnovne šole Naklo lahko svoje potenciale izkoristijo na številnih kulturnih področjih, še posebej uspešni in nadpovprečni pa so na področju folklorne dejavnosti, ki se je v zadnjih treh letih izredno razmahnila. Njihova starejša folklorna skupina deluje že 10, mlajša pa kar 15 let. Ker število članov vedno bolj raste, so ustanovili še mladinsko skupino, dekleta, ki jim je ljubo petje ljudskih pesmi, pa povezali v skupino Ljudske pevke. Prenovili so kostumsko podobo vseh skupin, dokupili pokrivala in obuvala, tako da otroci ne nastopajo več v šolskih copatih. Vrhunec je starejša otroška folklorna skupina pod vodstvom Špele Eržen in Stanke Kolenko dosegla v šolskem letu 2012/13, ko se je z odrsko postavitvijo Kdo si? uvrstila na državno srečanje otroških folklornih skupin.«

Bravo!

 
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec