pouk  
 
 
 
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  urnik šolske knjižnice
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Twitter @OsNaklo
Spletna učilnica Moodle
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Vladni portal za otroke
  Obvestila  
Obvestila

Letovanja otrok - 13. 4. 2018

Tudi letos obstaja možnost letovanja v zdravstvenih kolonijah.

1. RDEČI KRIŽ - DEBELI RTIČ

Možnost letovanja za otroke v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič ponuja Rdeči križ Slovenije. Letovanje je namenjeno otrokom iz socialno ogroženih družin z ustrezno zdravstveno indikacijo (pogosteje bolni ali večkrat hospitalizirani) in je za omejeno število otrok brezplačno. Trajalo bo deset dni, od 30. 6. 2018 do 9. 7. 2018. Na to letovanje se prijavite v šolski svetovalni službi.

Zaradi pogojev s strani ZZZS je potrebno poudariti, da je pogoj za letovanje zdravstvena indikacija, kar pomeni, da je bil otrok vsaj dvakrat hospitaliziran ali da je pogosteje bolan (več kot dva obiska pri zdravniku v preteklem letu.)

2. DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE ŠKOFJA LOKA - SAVUDRIJA, POREČ, UMAG

Društvo prijateljev mladine Škofja Loka je preko razpisa Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije dobilo priložnost, da 219 otrokom z zdravstveno indikacijo, iz Območne enote ZZZS Kranj, omogoči sofinancirano letovanje. Nekaj otrokom iz socialno ogroženih družin bodo omogočili letovanje tudi  preko programa Pomežik soncu in Fiho (program Zveze prijateljev mladine Slovenije).

Letovanja organizirajo v več terminih, na več lokacijah:


OE/izpostava Zavoda

št. otrok

število dni

termin letovanja

kraj letovanja

Kranj

117

10

 

07.07. – 17.07.2018 

17.07. – 27.07.2018

27.07. – 06.08.2018

04.08. – 14.08.2018

16.08. – 26.8. 2018

SAVUDRIJA

SAVUDRIJA

SAVUDRIJA

POREČ

UMAG

Več o letovanjih si lahko preberete na spletni strani ZLRO, s katerimi sodelujejo pri izvedbi letovanj. Na spletni strani je tudi veliko slik, ki vam bodo pomagale pri spoznavanju možnosti in dejavnosti v okviru letovanj.

Za pridobitev subvencije in s tem občutno nižje cene letovanja je potrebno pridobiti zdravstveni predlog otrokovega zdravnika. Do zdravstvenega letovanja je otrok upravičen, če je bil  v času od preteklega razpisa (od 25. 2. 2017 do 16. 2. 2018) večkrat bolan (ima vsaj dva zapisa v zdravstveni karton) ali če je bil zaradi bolezni hospitaliziran in je to zabeleženo v medicinski dokumentaciji. 

Letovanja se lahko udeležijo vsi otroci, le da tisti brez zdravstvene indikacije plačajo polno ceno, ki znaša 330 € za 10 dni letovanja. V primeru potrjenega zdravstvenega predloga, s strani otrokovega osebnega zdravnika, je strošek staršev za 10 dnevno letovanje največ 69,90 €. 

Dimitrij Banda

šolska svetovalna služba

Vsa obvestila ...

 

   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec