pouk  
 
 
 
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  urnik šolske knjižnice
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Vladni portal za otroke
  Obvestila  
Obvestila

Bralna značka za PS bo! Kje in kako? Preberite. - 23. 3. 2020

»Če zdaj ni časa za branje, ga verjetno nikoli ne bo.«

Trenutne razmere nam res omogočajo dovolj časa za branje, zato na tem mestu pozivam tudi tiste, ki se bralne značke še niste lotili, da to storite v tem času.

Na povezavi IZBOR KNJIG najdete seznam knjig, ki jih lahko izberete za branje in so primerne za vašo starost, za bralno značko ali pa kar tako.

Najbrž se sprašujete tudi, kako do knjig, saj so knjižnice zaprte. Na Biblosu (https://www.biblos.si/)  je na voljo za izposojo kar 542 e-knjig za otroke in mladino: e-knjige za otroke (274) in e-knjige za mladostnike (268). Vse, kar potrebujete, je članstvo v eni od splošnih knjižnic (npr. Mestna knjižnica Kranj). Če še niste včlanjeni, to lahko storite tudi na daljavo – preverite, kje in kako. Članarine za otroke ni.

Druga možnost je tudi vaša domača knjižnica – zagotovo se na policah najde primerna knjiga za vašo starost.

Preglejte tudi Wikivir in slovensko klasiko (https://sl.wikisource.org/wiki/Wikivir:Slovenska_leposlovna_klasika) ali pa bralnico (https://www.bralnica.com/aktualno/brezplacne-knjige-na-spletu-25-virov-kjer-si-lahko-brezplacno-preneses-knjige/).

 

Za bralno značko bom dosegljiva na programu Skype v ponedeljek in sredo (13h–14h), kjer se bomo pogovarjali o prebranih knjigah, kot ste že vajeni do sedaj. Če pa nimate možnosti javljanja prek omenjenega programa, pa mi lahko pošljete e-sporočilo (maja.bajd@os-naklo.si) in poslala vam bom nekaj vprašanj, na katere boste na kratko odgovorili.

 

Ostanite doma, ostanite zdravi in – berite knjige.  J

 

Maja Bajd

Vsa obvestila ...

 

   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec