Sedmošolci opazovali živali

l

28. novembra, 2022

V  četrtek, 24. 11. 2022, smo se učenci 7. razredov šolski izlet v živalski vrt. Najprej smo se 7. 50 zbrali na šolski avtobusni postaji in šli po malico, nato pa nas je avtobus odpeljal v Ljubljano.

Tam smo obiskali ZOO Ljubljana, v katerem smo imeli dve delavnici. Na eni smo si natančneje pogledali tri različne živali, na drugi pa smo si ogledali različne materiale. Najbolj smešno nam je bilo, ko je ptič vsakič spustil smešen zvok, ko je vodnik začel govoriti. Ob tem smo se vsi smejali.

Dve uri smo si nato lahko samostojno ogledovali živalski vrt. Najprej smo šli pogledat opice. Zelo nas je presenetilo, da je to ista vrsta opice, kot je bila v filmu Pika Nogavička. Potem smo videli zebre in najljubši del – trening z morskima levoma. Videli smo tudi trop volkov, nekaj nojev, slona, bobra, ter leva in levinjo. Potem smo šli notri gledat manjše živali v akvarijih. Tam smo videli kače, kuščarje ter dve žabi. Potem smo šli pogledat še večjo opico, kako pleza, ter šli pojest malico. Po malici smo šli pa še v sobo v kateri smo nekaj živali lahko prijeli v roke.

Ob 13.10 pa smo se veseli in polni lepih vtisov vrnili nazaj domov.

Maša Hažić in Sara Tanšek, 7. b, Matej Srečnik, 7. c

Zadnja obvestila:

Mladi folklorniki na območnem srečanju

Mladi folklorniki na območnem srečanju

V soboto, 16. marca 2024, je več kot šestdeset učencev OŠ Naklo nastopilo na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Predosljah pri Kranju. Predstavili so se s tremi različnimi odrskimi postavitvami. Folklorniki od 1. do 3. razreda so se predstavili z odrsko postavitvijo Gospa mravlja, srednja OFS Podkuca z odrsko postavitvijo Nerodna lutka in mladinska skupina z odrsko postavitvijo z belokranjsko vsebino in prvič v belokranjskih kostumih, z naslovom Ob Kolpi sem hodil.
Vse skupine so odlično nastopile. Folklorniki najmlajše in srednje otroške skupine so se prvič predstavili na srečanju OFS. V preteklem tednu smo prejeli ocene strokovnih spremljevalcev. Srednja otroška skupina je s svojim nastopom dosegla regijski nivo in si s tem zagotovila nastop med šestimi najboljšimi otroškimi skupinami na Gorenjskem. Tako se na Regijskem srečanju OFS Ringaraja v petek, 12. aprila, ponovno predstavijo na odru v Predosljah. Mogoče bo tudi letos izmed šestih NAJ skupin na regijskem srečanju, ponovno izbrana ena gorenjska otroška folklorna skupina, ki se bo lahko predstavila na državnem srečanju. Kot lani naša letošnja mladinska skupina.
Mladinska skupina pa je pri ocenjevanju letos že v kategoriji odraslih skupin. Zato so se v začetku marca predstavili tudi na odraslem srečanju v Kranju, vendar še niso dobili rezultatov izbora. Letos velja za odrasle skupine le dvostopenjski izbor in bodo izmed vseh slovenskih odraslih skupin izbrali 12 do 14 najboljših odrskih postavitev, ki se bodo lahko udeležile državnega srečanja v juliju.
Vabljeni v Predoslje v petek, 12. 4. 2024, ob 16.00. Mladi plesalci bodo veseli vaše podpore.
Veliko uspehov želimo našim mladim folklornikom na petkove nastopu.
mentorji Špela, Tadej, Laura, Žan
Foto: TENT FIlm

Dostopnost